Nieuws

Wijken Welkom - Een buurtfeest in het museum

Vrijdag 7 oktober 19.00 - 21.00 uur 

Gratis! Voor bewoners van Kethel, Woudhoek, Spaland-Sveaparken

Sinds de heropening van het Stedelijk Museum Schiedam heeft het museum 5 van de 6 buurtfeesten met de wijken gevierd. Steeds weer was het heel anders én heel succesvol! En nu als klap op de vuurpijl is de Noordrand (Kethel, Woudhoek, Spaland-Sveaparken) als laatste stadsdeel aan de beurt. Het belooft weer een geweldige editie te worden met allerlei muziek en hapjes uit de wijk.

Inclusief gratis busvervoer!

Zie voor meer informatie de bijlage.

 

 

 

Handtekeningen actie Rotterdam The Hague Airport

Voor wie de flyer heeft gemist, de vereniging BTV-Rotterdam (Bewoners Tegen Vliegtuigoverlast Rotterdam Airport) is een petitie gestart tegen de uitbreidingsplannen van Rotterdam Airport.

Omdat we in de Vogelbuurt regelmatig overlast ervaren van de landende vliegtuigen willen we jullie toch nog even extra op die petitie wijzen.

Klik hier voor de petitie en meer informatie

Presentatie: Wordt de hinder echt minder?

Tijdens de laatste ALV hield de heer John Witjes een presentatie over de nieuwste ontwikkelingen Rotterdam The Hague Airport.

De slides van deze presentatie kunt u hier downloaden.

Bewoner aan het woord
Nextdoor, haal meer uit je buurt

Protocol mediabeheer

Bewonersvereniging Vogelbuurt Schiedam-Kethel ( BVSK) verder te noemen de vereniging gebruikt verschillende middelen ( media) om het contact met de leden en belangstellenden te onderhouden vice versa.

Onder belangstellenden worden ook gerekend de verschillende subsidiërende - en ondersteunende instanties, waaronder de overheid. De belangrijkste middelen zijn de Website (www.vogelbuurt-schiedam-kethel), de Nieuwsbrief (Vogelvoer) en de (web)applicatie Nextdoor

In dit protocol worden de verantwoordelijkheden, de onderlinge relaties, de functionarissen en de wijze van aanlevering van teksten beschreven.

Algemeen

 • Omdat we in onze maatschappij overvoerd worden met allerlei prikkels,waaronder schriftelijke, zal het uitgangspunt bij alle uitwisseling van gegevens moeten zijn, korte, bondige, goed leesbare actuele en overzichtelijke informatie.
 • Het auteursrecht ten aanzien van de inhoud van de gegeven informatie berust bij de vereniging.
 • Aan de verstrekte informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Privacy

 • Persoonlijke gegevens worden alleen vermeld wanneer de betrokken leden een functie vervullen binnen de vereniging.
 • Het plaatsen van foto’s zal zorgvuldig geschieden en algemene beelden betreffen.
 • Bij het plaatsen of vermelden van plannen en gebeurtenissen wordt t.a.v. persoonlijke aspecten zorgvuldigheid betracht met als uitgangspunt dat de persoonlijke privacy gerespecteerd wordt.

Middelen

De vereniging maakt gebruik van de volgende middelen.

 • Persoonlijke contacten door de contactpersonen (zie daarvoor de notitie-wat wordt er van een contactpersoon verwacht).
 • Bijeenkomsten van werk- en project-groepen ( zie organisatieschema).
 • Algemene ledenvergaderingen,
 • Nextdoor Vogelbuurt Schiedam Kethel voor:
  • alertberichten (bv. Bij diefstal)
  • attentieberichten
  • aankondigingen en samenvattingen
  • persoonlijke berichten van deelnemers beperkt en volgens regels Nextdoor
  • Nieuwsbrief Vogelvoer, verschijnt minimaal tweemaal per jaar voor buurtbewoners en relaties, inhoud plannen van de vereniging, agenda’s, verslagen gebeurtenissen, Historische en actuele aspecten van de vogelbuurt, interviews, bijzondere rubrieken.
  • Website, alle zaken de vereniging betreffende,waaronder statuten ,huishoudelijk reglement,andere verenigingstukken, functionarissen, werkplannen, contactmogelijkheden, agenda’s, verslagen, links naar andere sites van belang voor de leden.

Beheer website

Webbeheerder: Remco Hoff (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Agenda

Geen evenementen.

Irado, ophaalschema

Hoofdsponsor website:

Website sponsored door Webspresso, Bureau voor Internetcommunicatie