Nieuws

Presentatie: Wordt de hinder echt minder?

Tijdens de laatste ALV hield de heer John Witjes een presentatie over de nieuwste ontwikkelingen Rotterdam The Hague Airport.

De slides van deze presentatie kunt u hier downloaden.

Wordt de hinder echt minder

Uitnodiging bewoners avond Schiedam over de plannen voor de toekomst van Rotterdam The Hague Airport.

Maandag 16 mei, 20.00 - 22.00 uur, Stadskantoor Schiedam.

Praat mee over een nieuw luchthavenbesluit voor Rotterdam The Hague Airport.

Download hier de flyer met alle informatie en hoe u zich kunt aanmelden voor deze avond.

Verslag ALV 2022 is beschikbaar

Het verslag van onze ALV 2022 is gereed en staat op de site. U kunt het verslag vinden in de rubriek Ledenvergadering.

Bewoner aan het woord
Nextdoor, haal meer uit je buurt

Ontwikkelingen vliegverkeer

Op 9 mei ’17 hebben de provincie Zuid-Holland en de gemeenten Rotterdam, Schiedam en Lansingerland een persbericht verzonden met de volgende hoofdpunten: “Zij willen dat de huidige geluidsruimte op RTHA wordt gehandhaafd en niet wordt opgerekt om meer vluchten op de luchthaven mogelijk te maken.

Op 9 mei ’17 hebben de provincie Zuid-Holland en de gemeenten Rotterdam, Schiedam en Lansingerland een persbericht verzonden met de volgende hoofdpunten: “Zij willen dat de huidige geluidsruimte op RTHA wordt gehandhaafd en niet wordt opgerekt om meer vluchten op de luchthaven mogelijk te maken. Wel dient er onderzoek te komen in hoeverre de vluchten met trauma- en politiehelikopters kunnen worden verplaatst. Op die manier zou de luchthaven op termijn kunnen groeien met commercieel verkeer binnen de huidige geluidsruimte”.

Landing toestel Transavia

In hun brief aan de staatssecretaris vragen ze ook het aantal nachtvluchten tot het huidige aantal te beperken en dit, door dat aantal vast te stellen, ook handhaafbaar te maken. Voor onze buurt kan dat betekenen dat we in de toekomst een wijziging krijgen van de geluidsbelasting. Als wij (wat ik denk) relatief minder hinder hebben van helikopters dan bewoners dichtbij het vliegveld, kan dat betekenen dat we, na eventuele verplaatsing van die vliegbewegingen, meer hinder kunnen gaan krijgen door een groter toegestaan aantal over onze buurt landende commerciële vluchten.

Agenda

Geen evenementen.

Irado, ophaalschema

Hoofdsponsor website:

Website sponsored door Webspresso, Bureau voor Internetcommunicatie