Nieuws

Verslag ALV 2018 is beschikbaar

Het verslag van onze ALV 2018 is gereed en staat op de site. U kunt het veslag vinden in de rubriek Ledenvergadering.

Bewegen in Kethel

Het nieuwe beweeg- en sportaanbod 55+ is beschikbaar, open dit bestand Bewegingsactiviteiten_Kethel.pdf

Jaarverslag 2018

Dinsdag 12 maart vindt de algemene ledenvergadering plaats in t Schepphuis. De bewonersvereniging ziet u daar graag en klik hier voor het financiele jaarverslag 2018 en hier voor het jaarverslag 2018.

Bewoner aan het woord
Nextdoor, haal meer uit je buurt

Ontwikkelingen vliegverkeer

Op 9 mei ’17 hebben de provincie Zuid-Holland en de gemeenten Rotterdam, Schiedam en Lansingerland een persbericht verzonden met de volgende hoofdpunten: “Zij willen dat de huidige geluidsruimte op RTHA wordt gehandhaafd en niet wordt opgerekt om meer vluchten op de luchthaven mogelijk te maken.

Op 9 mei ’17 hebben de provincie Zuid-Holland en de gemeenten Rotterdam, Schiedam en Lansingerland een persbericht verzonden met de volgende hoofdpunten: “Zij willen dat de huidige geluidsruimte op RTHA wordt gehandhaafd en niet wordt opgerekt om meer vluchten op de luchthaven mogelijk te maken. Wel dient er onderzoek te komen in hoeverre de vluchten met trauma- en politiehelikopters kunnen worden verplaatst. Op die manier zou de luchthaven op termijn kunnen groeien met commercieel verkeer binnen de huidige geluidsruimte”.

Landing toestel Transavia

In hun brief aan de staatssecretaris vragen ze ook het aantal nachtvluchten tot het huidige aantal te beperken en dit, door dat aantal vast te stellen, ook handhaafbaar te maken. Voor onze buurt kan dat betekenen dat we in de toekomst een wijziging krijgen van de geluidsbelasting. Als wij (wat ik denk) relatief minder hinder hebben van helikopters dan bewoners dichtbij het vliegveld, kan dat betekenen dat we, na eventuele verplaatsing van die vliegbewegingen, meer hinder kunnen gaan krijgen door een groter toegestaan aantal over onze buurt landende commerciële vluchten.

Agenda

Geen evenementen.

Irado, ophaalschema

Hoofdsponsor website:

Website sponsored door Webspresso, Bureau voor Internetcommunicatie