Nieuws

Wijken Welkom - Een buurtfeest in het museum

Vrijdag 7 oktober 19.00 - 21.00 uur 

Gratis! Voor bewoners van Kethel, Woudhoek, Spaland-Sveaparken

Sinds de heropening van het Stedelijk Museum Schiedam heeft het museum 5 van de 6 buurtfeesten met de wijken gevierd. Steeds weer was het heel anders én heel succesvol! En nu als klap op de vuurpijl is de Noordrand (Kethel, Woudhoek, Spaland-Sveaparken) als laatste stadsdeel aan de beurt. Het belooft weer een geweldige editie te worden met allerlei muziek en hapjes uit de wijk.

Inclusief gratis busvervoer!

Zie voor meer informatie de bijlage.

 

 

 

Handtekeningen actie Rotterdam The Hague Airport

Voor wie de flyer heeft gemist, de vereniging BTV-Rotterdam (Bewoners Tegen Vliegtuigoverlast Rotterdam Airport) is een petitie gestart tegen de uitbreidingsplannen van Rotterdam Airport.

Omdat we in de Vogelbuurt regelmatig overlast ervaren van de landende vliegtuigen willen we jullie toch nog even extra op die petitie wijzen.

Klik hier voor de petitie en meer informatie

Presentatie: Wordt de hinder echt minder?

Tijdens de laatste ALV hield de heer John Witjes een presentatie over de nieuwste ontwikkelingen Rotterdam The Hague Airport.

De slides van deze presentatie kunt u hier downloaden.

Bewoner aan het woord
Nextdoor, haal meer uit je buurt

De strijd tegen de Buxusmot

De Buxus in diverse tuinen in de Vogelbuurt worden aangetast door een uitheemse soort. De zogenaamde buxusrups, en in een later stadium van de levenscyclus, de buxusmot. Hoe kerken je deze plaag en wat kan je er aan doen?

Er is sinds een aantal jaar een nieuwe uitheemse ruspsensoort in Nederland actief. Het is zeer aannemelijk dat deze soort via import van Buxusplanten naar Nederland is gekomen. Van steeds meer buurtgenoten wordt vernomen dat ook in de tuinen en op de balkons in de Vogelbuurt de buxus wordt aangetast door deze rups en/of mot.

De buxusrups

Zowel de rups als de mot veroorzaken veel schade, daar ze zich meerdere keren per jaar voortplanten. Zeker in het voorjaar wanneer het weer wat warmer wordt en de temperatuur boven de tien graden komt. Ze worden dan actief en vreten de buxusbladeren aan.

Hoe kunnen ze worden bestreden?

Verwijder zoveel als mogelijk de rupsen en poppen. Knip de spinsels uit de buxus. Als een buxus zwaar is aangetast kan men het beste de struik verwijderen of heel laag afknippen. Voer de struik en/of de afgeknipte takken in een afgesloten zak of container af. Het beste is om al tijdig, met name in het voorjaar. op rupsen te controleren en snel te beginnen met bestrijding. Dit heeft alleen effect op de rupsen. Op de eitjes hebben de bestrijdingsmiddelen weinig tot geen effect. Regelmatige controle is noodzakelijk daar er kans bestaat op herbesmetting vanuit de omgeving.

Er bestaan diverse gewasbeschermingsmiddelen. Vraag bij aan specialisten bij de gerenommeerde tuincentra welke middelen het beste werken.

Het besproeien doe je het beste in de vroege avond. Hierdoor worden andere nuttige en onschadelijke insecten niet getroffen. Lees altijd goed de aanwijzingen op de verpakking en ga zorgvuldig te werk bij het vernevelen van het bestrijdingsmiddel. Larven en jonge rupsen bevinden zich voornamelijk aan de onderkant van de bladeren. Herhaal de bespuiting een of twee keer, steeds na ca. 12 dagen. Dit is nodig, omdat bij een bespuiting meestal niet alle rupsen worden geraakt. Bovendien werken de middelen alleen goed tegen jonge rupsen; oudere rupsen, poppen en eitjes worden hiermee onvoldoende bestreden. Controleer regelmatig of er nog (nieuwe) rupsen worden aangetroffen.

Er bestaan ook diverse natuurlijke bestrijdingsmiddelen. Gedacht kan worden aan feromoonvallen en bestrijding met bacteriën waar de rups en mot gevoelig voor zijn.

Agenda

Geen evenementen.

Irado, ophaalschema

Hoofdsponsor website:

Website sponsored door Webspresso, Bureau voor Internetcommunicatie