Nieuws

Wijken Welkom - Een buurtfeest in het museum

Vrijdag 7 oktober 19.00 - 21.00 uur 

Gratis! Voor bewoners van Kethel, Woudhoek, Spaland-Sveaparken

Sinds de heropening van het Stedelijk Museum Schiedam heeft het museum 5 van de 6 buurtfeesten met de wijken gevierd. Steeds weer was het heel anders én heel succesvol! En nu als klap op de vuurpijl is de Noordrand (Kethel, Woudhoek, Spaland-Sveaparken) als laatste stadsdeel aan de beurt. Het belooft weer een geweldige editie te worden met allerlei muziek en hapjes uit de wijk.

Inclusief gratis busvervoer!

Zie voor meer informatie de bijlage.

 

 

 

Handtekeningen actie Rotterdam The Hague Airport

Voor wie de flyer heeft gemist, de vereniging BTV-Rotterdam (Bewoners Tegen Vliegtuigoverlast Rotterdam Airport) is een petitie gestart tegen de uitbreidingsplannen van Rotterdam Airport.

Omdat we in de Vogelbuurt regelmatig overlast ervaren van de landende vliegtuigen willen we jullie toch nog even extra op die petitie wijzen.

Klik hier voor de petitie en meer informatie

Presentatie: Wordt de hinder echt minder?

Tijdens de laatste ALV hield de heer John Witjes een presentatie over de nieuwste ontwikkelingen Rotterdam The Hague Airport.

De slides van deze presentatie kunt u hier downloaden.

Bewoner aan het woord
Nextdoor, haal meer uit je buurt

Bewonersvereniging zoekt nieuwe voorzitter

Een leuke buurt creëer je met elkaar. Samen maakten we van de Vogelbuurt al echt een gezellige wijk om in te wonen. We kijken om naar elkaar, organiseren een straatfeest, verwelkomen nieuwe bewoners en voeren gesprekken met de gemeente over bijvoorbeeld meer groen in de wijk.

Dit alles organiseren we vanuit onze bewonersvereniging en nu zoekt onze vereniging een nieuwe voorzitter. Jou dus. Iemand die het leuk vindt om aan het welzijn van onze Vogelbuurt te werken. Je leert je buurt en haar buurtgenoten nog beter kennen.

Als voorzitter ben je het gezicht van de vereniging. Dit betekent dat je de vereniging vertegenwoordigt in gesprekken met bijvoorbeeld de gemeente. Je leidt de Algemene Ledenvergadering (één à twee keer per jaar) en de bestuursvergaderingen (6 tot 10 keer per jaar). Samen met de andere bestuursleden en vrijwilligers draag je bij aan de leefbaarheid van ons mooie stukje Schiedam.

In de Vogelbuurt staan ca. 270 woningen. Hiervan is bijna de helft van de huishoudens betalend lid. De wens is om nog meer leden te krijgen en zo meer invulling te geven aan de behoeften van onze bewoners. We willen de buurtbewoners met elkaar verbinden. Jij kunt daar echt een steentje aan bijdragen.

Bij interesse of vragen neem contact op met Paul van Mansum, e: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Agenda

Geen evenementen.

Irado, ophaalschema

Hoofdsponsor website:

Website sponsored door Webspresso, Bureau voor Internetcommunicatie