Nieuws

Wijken Welkom - Een buurtfeest in het museum

Vrijdag 7 oktober 19.00 - 21.00 uur 

Gratis! Voor bewoners van Kethel, Woudhoek, Spaland-Sveaparken

Sinds de heropening van het Stedelijk Museum Schiedam heeft het museum 5 van de 6 buurtfeesten met de wijken gevierd. Steeds weer was het heel anders én heel succesvol! En nu als klap op de vuurpijl is de Noordrand (Kethel, Woudhoek, Spaland-Sveaparken) als laatste stadsdeel aan de beurt. Het belooft weer een geweldige editie te worden met allerlei muziek en hapjes uit de wijk.

Inclusief gratis busvervoer!

Zie voor meer informatie de bijlage.

 

 

 

Handtekeningen actie Rotterdam The Hague Airport

Voor wie de flyer heeft gemist, de vereniging BTV-Rotterdam (Bewoners Tegen Vliegtuigoverlast Rotterdam Airport) is een petitie gestart tegen de uitbreidingsplannen van Rotterdam Airport.

Omdat we in de Vogelbuurt regelmatig overlast ervaren van de landende vliegtuigen willen we jullie toch nog even extra op die petitie wijzen.

Klik hier voor de petitie en meer informatie

Presentatie: Wordt de hinder echt minder?

Tijdens de laatste ALV hield de heer John Witjes een presentatie over de nieuwste ontwikkelingen Rotterdam The Hague Airport.

De slides van deze presentatie kunt u hier downloaden.

Bewoner aan het woord
Nextdoor, haal meer uit je buurt

Bewoner aan het woord

Het verhaal van een buurtbewoner

Toen ons gezin in 1969 vanuit het groene Nijmegen naar Schiedam verhuisde was dat voor onze drie zonen een deceptie.De stad leek geen eigen gezicht te hebben, ze hadden een ander idee van een stad. We woonden aan de Zwaluwlaan en dat vergoedde veel. Het was het eind van de stad. Praktisch naast ons een opgespoten vlakte met diepe geulen, het gebied waar later Kethel-Oost op gebouwd werd en daar kon naar hartelust gespeeld worden en in het Beatrixpark.

Lagere school in de Iepenlaan, middelbare school op Spieringshoek en natuurlijk voetballen bij Excelsior en hockeyen bij Asvion. Daar zijn vriendschappen gebouwd.

Al die jaren dat ik bij de gemeente werkte hebben we hier in de Vogelbuurt goed gewoond. We zetten ons in voor verschillende zaken en waren actief in een aantal verenigingen.

Tegen de pensioenleeftijd vonden we het tijd ons voor te bereiden op onze laatste leeftijdsfase en met vrienden hebben we toen ons project seniorenwoningen aan de Koekoekslaan gerealiseerd. Met veel plezier hebben we daar samen aan gewerkt en het bleek een goede greep, want de levensbestendigheid werd getoetst toen mijn (inmiddels overleden) vrouw een spierziekte kreeg en het huis volledig aangepast bleek.

Omdat we nog steeds met veel plezier in deze buurt wonen gaven we gehoor aan de oproep medewerking te verlenen aan een bewonersvereniging en dat betekent “werk” voor een aantal uren in de week.

Agenda

Geen evenementen.

Irado, ophaalschema

Hoofdsponsor website:

Website sponsored door Webspresso, Bureau voor Internetcommunicatie