Nieuws

Mobiele grofvuilinzameling

Het nieuwe college van Schiedam zet in op een schonere stad. Als één van de onderdelen hiervan zal Irado, in opdracht van Gemeente Schiedam, experimenteren met de uitbreiding van de grofvuilavonden. Deze mobiele grofvuilinzameling is al bekend in Schiedam Oost en er worden nu extra locaties toegevoegd in o.a. onze wijk Schiedam-Noord. Hier kun je je grofvuil gescheiden inleveren.

Lees er hier meer over

Verslag ALV 2023 is beschikbaar

Het verslag van onze ALV van 11 april 2023 is gereed en staat op de site. U kunt het verslag vinden in de rubriek Ledenvergadering.

Jaarverslag 2022

Het jaarverslag van 2022 staat op de website. Hierin vindt u ook de jaarrekening van 2022 en de begroting over 2023.
Klik hier om het jaarverslag te bekijken.

Bewoner aan het woord
Nextdoor, haal meer uit je buurt

Bewoner aan het woord

Het verhaal van een buurtbewoner

Toen ons gezin in 1969 vanuit het groene Nijmegen naar Schiedam verhuisde was dat voor onze drie zonen een deceptie.De stad leek geen eigen gezicht te hebben, ze hadden een ander idee van een stad. We woonden aan de Zwaluwlaan en dat vergoedde veel. Het was het eind van de stad. Praktisch naast ons een opgespoten vlakte met diepe geulen, het gebied waar later Kethel-Oost op gebouwd werd en daar kon naar hartelust gespeeld worden en in het Beatrixpark.

Lagere school in de Iepenlaan, middelbare school op Spieringshoek en natuurlijk voetballen bij Excelsior en hockeyen bij Asvion. Daar zijn vriendschappen gebouwd.

Al die jaren dat ik bij de gemeente werkte hebben we hier in de Vogelbuurt goed gewoond. We zetten ons in voor verschillende zaken en waren actief in een aantal verenigingen.

Tegen de pensioenleeftijd vonden we het tijd ons voor te bereiden op onze laatste leeftijdsfase en met vrienden hebben we toen ons project seniorenwoningen aan de Koekoekslaan gerealiseerd. Met veel plezier hebben we daar samen aan gewerkt en het bleek een goede greep, want de levensbestendigheid werd getoetst toen mijn (inmiddels overleden) vrouw een spierziekte kreeg en het huis volledig aangepast bleek.

Omdat we nog steeds met veel plezier in deze buurt wonen gaven we gehoor aan de oproep medewerking te verlenen aan een bewonersvereniging en dat betekent “werk” voor een aantal uren in de week.

Agenda

Geen evenementen.

Irado, ophaalschema

Hoofdsponsor website:

Website sponsored door Webspresso, Bureau voor Internetcommunicatie