Nieuws

Presentatie: Wordt de hinder echt minder?

Tijdens de laatste ALV hield de heer John Witjes een presentatie over de nieuwste ontwikkelingen Rotterdam The Hague Airport.

De slides van deze presentatie kunt u hier downloaden.

Wordt de hinder echt minder

Uitnodiging bewoners avond Schiedam over de plannen voor de toekomst van Rotterdam The Hague Airport.

Maandag 16 mei, 20.00 - 22.00 uur, Stadskantoor Schiedam.

Praat mee over een nieuw luchthavenbesluit voor Rotterdam The Hague Airport.

Download hier de flyer met alle informatie en hoe u zich kunt aanmelden voor deze avond.

Verslag ALV 2022 is beschikbaar

Het verslag van onze ALV 2022 is gereed en staat op de site. U kunt het verslag vinden in de rubriek Ledenvergadering.

Bewoner aan het woord
Nextdoor, haal meer uit je buurt

Bewoner aan het woord

Het verhaal van een buurtbewoner

Toen ons gezin in 1969 vanuit het groene Nijmegen naar Schiedam verhuisde was dat voor onze drie zonen een deceptie.De stad leek geen eigen gezicht te hebben, ze hadden een ander idee van een stad. We woonden aan de Zwaluwlaan en dat vergoedde veel. Het was het eind van de stad. Praktisch naast ons een opgespoten vlakte met diepe geulen, het gebied waar later Kethel-Oost op gebouwd werd en daar kon naar hartelust gespeeld worden en in het Beatrixpark.

Lagere school in de Iepenlaan, middelbare school op Spieringshoek en natuurlijk voetballen bij Excelsior en hockeyen bij Asvion. Daar zijn vriendschappen gebouwd.

Al die jaren dat ik bij de gemeente werkte hebben we hier in de Vogelbuurt goed gewoond. We zetten ons in voor verschillende zaken en waren actief in een aantal verenigingen.

Tegen de pensioenleeftijd vonden we het tijd ons voor te bereiden op onze laatste leeftijdsfase en met vrienden hebben we toen ons project seniorenwoningen aan de Koekoekslaan gerealiseerd. Met veel plezier hebben we daar samen aan gewerkt en het bleek een goede greep, want de levensbestendigheid werd getoetst toen mijn (inmiddels overleden) vrouw een spierziekte kreeg en het huis volledig aangepast bleek.

Omdat we nog steeds met veel plezier in deze buurt wonen gaven we gehoor aan de oproep medewerking te verlenen aan een bewonersvereniging en dat betekent “werk” voor een aantal uren in de week.

Agenda

Geen evenementen.

Irado, ophaalschema

Hoofdsponsor website:

Website sponsored door Webspresso, Bureau voor Internetcommunicatie